Når været er dårlig på sommerens seiltur

Sommerens seiltur med familien er for mange nordmenn årets absolutte høydepunkt. Problemet med å bo i Norge er imidlertid været. Vi vet aldri hvordan været kommer til å bli – det kan være sommer og sol i det ene sekundet og grått og trist i neste sekund. Derfor er det viktig å være forberedt på dårlig vær når du skal på seiltur, det er nemlig dumt om sommerens reise blir ødelagt på grunn av dårlig vær og dårlig planlegging.

God underholdning er viktig

Om uhellet skulle være ute og været plutselig blir dårlig, er god underholdning vesentlig for trivsel mens du venter på bedre vær. Underholdning kommer i alle former og varianter – alt fra film, magasiner, musikk og mat, og også spill som passer for en hyggelig familiekveld innendørs i båten. Ved et par enkle tips og triks blir båtferien en suksess, uansett vær og vind.

Spill er alltid en vinner

Vi nordmenn har alltid hatt en forkjærlighet for spill. Det er noe helt spesielt ved å samles rundt et morsomt brettspill på kveldstid, med varm kakao, noe godt å spise og gode, dype samtaler med dem som står deg nærmest. Spillkvelder er dessuten obligatorisk på sommerens båtferie, og det er den perfekte underholdningen på dager med dårlig vær. Klassiske spill som Yatzi og Ludo må selvfølgelig pakkes med, men også spill på internett tar mer og mer av, blant annet bingo, som er like gøy og spennende for både store og små i familien.

Kos deg på ferie

Uansett hvor sommerens seilferie går, må du huske å pakke både fornuftig og riktig. Husk også å pakke med god underholdning for både solfylte og regnfylte dager – du vil ikke at ferien skal bli ødelagt på grunn av dårlig planlegging eller manglende underholdning hvis uhellet skulle være ute.